Wandelpad Zuiderpark bij golfclub De Haar open

Foto: LRN

Sinds kort is het wandelpad bij de golfclub in Haarzuilens opengesteld voor publiek. Het pad leidt over en langs de golfbanen en is drie kilometer lang. Wandelaars kunnen nu over het (nep) houten bruggetje over de Bochtdijk heen.

De golfbaan De Haar was rond de zomer van 2021 klaar met het realiseren van de uitbreiding naar 18 holes. Bij het toestaan van uitbreiding is afgesproken dat in het Zuiderpark een wandelroute publiek toegankelijk zou worden. Ook zou de Haarlaan toegankelijk worden als fietsroute. Toen aan de voorwaarde niet voldaan werd wees de werkgroep Odenvelt tot den Ham gemeenteraadsleden hier op en werden er schriftelijke vragen gesteld door de Partij van de Dieren.

Voor de realisatie van de 18 holes zijn achthonderd bomen gekapt waaronder enkele honderden monumentale bomen. De bomen zouden gecompenseerd worden.

 

Reacties

Cookieinstellingen