Vergroening 3e Oosterparklaan vanuit het Initiatievenfonds

Foto: LRN

Op initiatief van een bewoner is er een plan gemaakt voor het mooier maken van de 3e Oosterparklaan tussen de Theeweg en Gemberweg. De aanwonenden van de groenstrook ondersteunen het initiatief.

De werkzaamheden zijn in december begonnen. Een deel van het gras aan de 3e Oosterparklaan wordt ingezaaid met een kruidenmengsel. In het midden van de groenstrook komen planten die het goed doen in nattere grond. Verder wordt er een Zoete kersenboom geplant en komen er op de kop van de strook struiken die geschikt zijn voor vlinders en vogels. Het grove onderhoud wordt gedaan door de gemeente en het kleine onderhoud door de initiatiefnemers.

Het plan wordt betaald vanuit het Initiatievenfonds. Het initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Bijvoorbeeld voor het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een nieuwe voetbalkooi of een ontmoetingsplek voor jongeren. Het initiatievenfonds wil mensen van alle leeftijden aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de straat de buurt, wijk of stad. Iedereen met een goed idee kan een aanvraag doen, personen en organisaties. Kijk voor meer informatie over het initiatievenfonds

Reacties

Cookieinstellingen