Dit zijn de genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021

Foto: Pixabay

In de week van 14 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. In deze week maakt de Sportprijs – voor de eerste keer in de geschiedenis – een tour door de verschillende wijken van de Domstad. De winnaars van de verschillende categorieën van de Sportprijs Utrecht 2021 worden op deze manier verrast.

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.
In de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden in de week van 14 februari de winnaars bezocht. Ook is er aandacht voor de verschillende categorieën op sociale media; op woensdag 16 februari wordt een ode gebracht aan de Utrechtse sporters, talenten, sportploegen en sportcoaches door middel van een filmpje. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Het Utrechtse publiek heeft een stem

Vanaf 7 januari worden de genomineerden bekend gemaakt via www.sportprijs-utrecht.nl. Vanaf dan kan iedereen tot en met 9 februari via deze website op zijn of haar favoriet stemmen. Per categorie kan er één stem worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2021.

Jury

De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber), Anna Jochemsen (oud para-skiester). Joscha de Vries (directeur SportUtrecht) was de onafhankelijke voorzitter tijdens het juryoverleg.

Genomineerden Sportprijs Utrecht 2021

· Sporter:

o Ilias Ennahachi (kickboksen)

o Josine Koning (hockey)

o Malou Pheninckx (hockey)

o Jesse Puts (zwemmen)

o Marcel Sterkenburg (worstelen)

o Anouk Taggenbrock (rolstoelbasketbal)

· Sporttalent:

o Diede van Oorschot (shorttrack)

o Floris Sujecki (karate)

o Leon Visser (shorttrack)

· Sportploeg:

o Kampong heren 1 (hockey)

o URV Viking J18 (roeien)

o UZSC Heren 1 (waterpolo)

· Sportcoach:

o Saïd El Badaoui (kickboksen)

o Mariusz Gicewics (worstelen)

o Roeland Spijker (waterpolo)

· Sportaanbieder:

o Boulderhal Energiehaven

o SC Antilope (rolstoelbasketball)

o VV Utrecht (volleybal)

· Sportvrijwilliger:

o Luus van Mierlo (Turn4U)

o Richard Smits en Fons Visser (USV Hercules)

o Iris Steverink (AV Phoenix)

· Sportcompliment:

o Morris en Vince Alders

o Wilco Nijland

o Mitchell Sandler

o Sportpark Vechtzoom

De organisatie van de Sportprijs Utrecht is in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht.  Zie www.sportutrecht.nl

Cookieinstellingen