Waar komt de nieuwe middelbare school in Vleuten/De Meern

Foto:

Er komt in een nieuwe middelbare school voor ongeveer 1.000 leerlingen in Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn. Dit is nodig omdat het aantal middelbare scholieren in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn de komende jaren blijft groeien.

Groei aantal middelbare scholieren

Naar verwachting stijgt het aantal middelbare scholieren met bijna 5.000 leerlingen in de periode 2019-2035. Dit betekent dat er meer scholen nodig zijn. In Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn wordt een stijging van ongeveer 1.500 leerlingen verwacht. Dus om ervoor te zorgen dat in ieder deel van de gemeente voldoende aanbod is, is het nodig om een nieuwe middelbare school te bouwen in Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn. Hiervoor wordt een geschikte locatie gezocht. De nieuwe school krijgt drie gymzalen en heeft plek voor 1.000 leerlingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau. De realisatie van het schoolgebouw neemt ongeveer drie jaar in beslag.

Geschikte plek

Voor de school is een plek nodig die ongeveer zo groot is als een voetbalveld. Er is een lijst gemaakt van alle locaties in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn die misschien geschikt zijn voor een nieuwe middelbare school. Deze locaties zijn onderzocht en beoordeeld of ze aan alle eisen voldoen voor het bouwen van de school. Dat betekent dat er gekeken is of de locatie groot genoeg is, of het financieel haalbaar is op deze plek en of er andere onoplosbare problemen zijn vanuit verkeer, milieu en andere vakgebieden.

Deze vier mogelijke locaties zijn daar uit gekomen:

  • Ten Veldestraat
  • Boteyken
  • Hindersteinlaan
  • Burgemeester Verderlaan

De gemeente hoort graag wat bewoners van deze voorgestelde locaties vinden en welke mogelijkheden en beperkingen er bij elk van de locaties gezien worden. Wat vind jij van een middelbare school op deze locatie? Waarom zou deze plek geschikt zijn? Waarom niet? Hoe kijk je als omwonende naar deze locatie? En hoe kijk je als ouder of leerling naar deze plek voor een middelbare school?
U kunt uw reactie doorgeven van 21 juni tot en met 14 juli 2021. Reageer via DenkMee

Geeft u liever uw reactie via de telefoon? Bel dan naar 14 030

Hoe gaat het daarna verder?

Ook aan het schoolbestuur dat de school gaat bouwen en aan de verschillende gemeentelijke afdelingen vraagt de gemeente wat ze van de vier voorgestelde locaties vinden. De reacties van alle partijen en het advies voor de locatiekeuze worden voorgelegd aan het college van B en W. Het college neemt uiteindelijk het besluit waar de school komt.

21 juni – 14 juli 2021Inwoners van Vleuten – De Meern en Leidsche Rijn reageren op de voorgestelde locaties
5 juli – 31 augustus 2021 Verwerken binnengekomen reacties
1 – 30 september 2021 Locatiekeuze bepalen
1 oktober Locatiekeuze bekend maken
2022 – 2025 Bouw school

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen