Eerste minderjarige vreemdelingen Meentweg in augustus

Foto: MB

De verbouwing van de kleinschalige woonvoorziening (KWV) voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) aan de Meentweg 168 wordt eind juni afgerond. Buiten lopen de werkzaamheden dan nog even door. Nadat de aannemer het pand aan het COA heeft opgeleverd, wordt het meubilair geleverd, verricht ICT de laatste werkzaamheden en wordt het pand schoongemaakt.

In de tweede week van juli neemt het team van het COA, dat op de locatie komt werken, het pand in gebruik. Het huisvesten van de maximaal 20 jongeren gebeurt in fasen. De eerste groep van acht jongeren zal niet eerder dan augustus op de locatie komen te wonen.
COA organiseert op donderdag 15 juli en zaterdag 17 juli in en rond de KWV twee openingsmomenten voor buurtbewoners en professionals. Dus na de verbouwing en voordat de eerste jongeren intrekken. De uitnodiging volgt binnenkort.

Juridische zaken

De beroepszaak over de omgevingsvergunning loopt nog. De rechtbank heeft nog geen zittingsdatum voor de behandeling bepaald. Op 21 mei jl. is er ook een verzoek om voorlopige voorziening geweest, ofwel een bestuursrechtelijk kort geding, tegen de verleende omgevingsvergunning ingediend bij de rechtbank. Ook daarvoor is nog geen zittingsdatum bekend, maar de verwachting is dat die zitting binnen afzienbare tijd zal plaatsvinden. De zittingsdatum wordt bepaald door de rechtbank.

Op het wijkbericht over het voorgestelde ontwerp van de speelplek zijn 32 reacties binnengekomen. Aan de hand daarvan is het ontwerp bijgesteld en wordt een financiële raming gemaakt. Zodra de financiën rond zijn, wordt de buurt weer via een wijkbericht geïnformeerd over de speel/ sportplek en de planning. De andere actiepunten vanuit de schouw, zoals de verlichting en verbeteren verkeerssituatie, zijn afgerond.

U vindt meer informatie op deze website van de gemeente en op www.coa.nl/amv. Of stuur aub een mail met uw vraag naar [email protected]

Cookieinstellingen