Vanaf volgende week kun je weer voorin instappen in de bus

Foto: MB

Vanaf volgende week kun je in de bussen van Syntus en U-OV weer voorin instappen. Dan hebben alle bussen een scherm naast zich in de bus. Eindelijk kunnen we dan weer de chauffeur normaal gedag zeggen.

Het is dan ook weer mogelijk om een kaartje te pinnen bij de chauffeur. Afgelopen periode deed TNO namens de gezamenlijke vervoersbedrijven onderzoek naar het effect van kuchschermen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het plaatsen van kuchschermen bij buschauffeurs, in combinatie met het openen van alle deuren bij het halteren, de kans op blootstelling aan mogelijke virusdeeltjes nog verder verkleint. Om die reden worden alle bussen in Nederland uitgerust met zo’n scherm.

Achter uitstappen

De busbedrijven willen wel zo veel mogelijk eenrichtingsverkeer in de bus hanteren, dus voor instappen en achter uitstappen. In verband met het houden van voldoende afstand tijdens de reis tussen chauffeur en reizigers, blijft de eerste stoelenrij afgesloten. Ook is hier een extra gele streep aangebracht om te voorkomen dat je te dichtbij de chauffeur komt te staan tijdens de rit.

Extra ventilatie

De chauffeurs doen wel bij elke halte alle deuren van de bus open voor de extra ventilatie. Dit gebeurt naast de standaard ventilatie. De bussen worden ook regelmatig gepoetst. Mondkapjes in de bus blijven verplicht.

Cookieinstellingen