Een ‘gaybrapad’ bij Leidsche Rijn College ter ere van Paarse Vrijdag

Foto: Jurriën Meijer

Op 11 december is het Paarse Vrijdag, de dag dat middelbare scholen door heel het land aandacht vragen voor seksuele en genderdiversiteit. Op het Leidsche Rijn College is voor deze speciale gelegenheid een heus ‘gaybrapad’ gemaakt, vrij naar The Beatles.

Het is een initiatief van het landelijke GSA-netwerk (Gender & Sexuality Alliance) dat ook actief is op het Leidsche Rijn College. De GSA-club van het Leidsche Rijn College schilderde het ‘gaybrapad’ op het schoolplein, dat door de schoolleiding stijlvol in gebruik werd genomen. Als ware Beatles betraden zij het nieuwe pad en werd de platenhoes van het legendarische album Abbey Road nagebootst.

Paarse kleding

Het is bedoeling dat zo veel mogelijk leerlingen vandaag paarse kleding dragen ter ere van Paarse Vrijdag. Er zijn diverse festiviteiten in de school en er wordt aandacht besteed aan de GSA-club op school. Zo zorgen leerlingen en medewerkers van het LRC er samen voor dat seksuele- en gender-diversiteit de norm wordt.

Regenboogkerstbal

Ook op andere plekken in de stad en op andere middelbare scholen wordt aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Zo delen drie meiden van jongerenorganisatie STAD Utrecht regenboogkerstballen ui op middelbare scholen, in winkels en in het stadscentrum. Hun idee: als je deze kerstbal ophangt in de boom, kun je op een laagdrempelige wijze laten zien dat je de LHBTIQ+ community steunt.

 

Cookieinstellingen