Amerikakenner Laila Frank te gast in livestream over Amerikaanse verkiezingen

Foto: Pixabay

Op weg naar de nieuwe voorstelling De Chaos van 2020 van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) vindt aanstaande zondag 18 oktober om 16:00 uur op Instagram Live en het YouTube kanaal van het NUT een online talkshow plaats.

Journalist, campagnespecialist en Amerikakenner Laila Frank bespreekt met Greg Nottrot (artistiek leider het NUT) en Erwin Maas (programmamaker het NUT) de achtergronden van deze historische verkiezingsstrijd.

De strijd om de working class vote
De aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november aanstaande is een aaneenschakeling van bizarre plotwendingen. Maar om deze verkiezingsstrijd beter te begrijpen, moet je verder kijken dan de waan van Trumps Twitteraccount of een uit de hand gelopen debat. Hoe proberen de Democraten de working class vote terug te winnen? En welke gevolgen heeft de benoeming van nóg een conservatieve rechter in het Hooggerechtshof?

Talkshow met Amerikakenner Laila Frank
Journalist, campagnespecialist en Amerikakenner Laila Frank bespreekt met Greg Nottrot en Erwin Maas (beide het NUT) de achtergronden van deze historische verkiezingsstrijd. Laila Frank is politicoloog, journalist en Amerika specialist. Ze schrijft onder andere voor de Groene Amsterdammer en duidt regelmatig de actualiteit voor media waaronder NOS, Op1 en BNR. Ze woonde en werkte in Philadelphia en Los Angeles en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS. Greg Nottrot is als artistiek leider van het NUT en maker van De Choas van 2020. Erwin Maas is programmamaker bij het NUT en onderdeel van De Orde van de Dag. Vorige week ging het NUT, ook er voorbereiding van De Chaos van 2020, in gesprek met Dr. Hillary Green over racisme in Amerika.

De Choas van 2020
Protesten tegen racisme, machtsverschuiving door corona, complottheorieën en een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk. Wie moet dit beter maken? De nieuwe president van Amerika? De Chaos van 2020 is dé muziektheatervoorstelling over Amerika. Vanaf 27 oktober te zien live en online.

Online Talkshow over Amerikaanse verkiezing

Datum zondag 18 oktober 2020 16:00 uur

Locatie: Instagram Het NUT        http://bit.ly/insta-nut

YouTube kanaal Het NUT             http://bit.ly/youtube-nut

Reacties