Denk mee over kunst in het Waterwinpark in Terwijde

Foto: maps

Het Waterwinpark in Terwijde is een openbaar park en waterwingebied dat schoon drinkwater levert aan ruim 115.000 bewoners. Het is tijd dat er een mooi kunstwerk komt, zo vonden een aantal buurtgenoten.

Want behalve het opvallende pompgebouw en een aantal waterputten, zijn er helaas weinig elementen waaruit de betekenis van het gebied blijkt. Initiatiefnemers van het programma Fluid Future starten daarom in samenwerking met Vitens, de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht een kunsttraject om meer aandacht te geven aan de bijzondere betekenis van het park en waterwingebied. Tijdens de digitale bewonersbijeenkomst op dinsdagavond 27 oktober kun je als bewoner meer horen over het project en de kunstenaars en ontwerpers meegeven wat je belangrijk vindt in het Waterwinpark.

Drie kunstenaars

Voor het project in het Waterwinpark zijn drie kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd. Komende maanden werken zij aan een eigen plan van aanpak voor het ontwerpen en maken van het kunstwerk. Tijdens de eerste bewonersavond op dinsdag 27 oktober hoor je meer over het project. Ook gaan de initiatiefnemers graag met je in gesprek over de betekenis van het park en uw ideeën over kunst in het park.

Digitale bewonersbijeenkomst
Vanwege de huidige coronamaatregelen, is de bewonersbijeenkomst digitaal. Kijk op www.eventbrite.nl/e/tickets-kunst-en-water-in-het-waterwinpark-123457910935

In januari gaat de winnaar het plan uitwerken. De winnaar betrekt daar ook bewoners bij.

Reacties