Voormalig Ziekenhuis Oudenrijn volledig getransformeerd naar De Rock

Foto: Liag

Op het voormalige ziekenhuisterrein Oudenrijn, net over het Amsterdam-Rijnkanaal, is een jongerencampus gebouwd. Blikvanger is De Rock, een witte appartemententoren, bestemd voor studenten. De opvallende golvende gevel verwijst naar Panta Rhei: ‘alles stroomt’.

Ziekenhuis Oudenrijn was lang het dichtst bijzijnde ziekenhuis voor De Meern en Vleuten. Veel Meernse kinderen zijn er geboren. Het was opgericht in 1906 en van oudsher een protestant ziekenhuis en de voortzetting van het Homeopathisch Ziekenhuis. Ziekenhuis Oudenrijn werd later, door een fusie met ziekenhuis Overvecht, Mesos Medisch Centrum. Later fuseerde dit ziekenhuis weer met het Nieuwegeinse Antonius Ziekenhuis.

Jong werkenden en studenten

Nu zijn de sporen van het voormalige ziekenhuis helemaal verdwenen en staat er een moderne toren: De Rock. De omliggende gebouwen die ook bij het ziekenhuis hoorden en bij een verzorgingshuis, zijn omgetoverd tot woningen. Er zijn appartementen en woningen voor jong werkenden en studenten. De Rock toren telt 23 verdiepingen met 463 studentenwoningen. De toren is volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd.

Cookieinstellingen