Polder Rijnenburg nog steeds in beeld als plek voor aardwarmte

Foto: MB

Polder Rijnenburg is nog steeds in beeld als mogelijke locatie om aardwarmte op te boren. De Locatie langs de A12 aan de Galecopperdijk valt af. Dit blijkt uit onderzoek van Warmtebron Utrecht, dat de haalbare locaties onderzocht.

Er zijn vijf locaties in Utrecht onderzocht, waarvan er drie overblijven. De drie locaties die in beeld blijven zijn: Tramremise West en Hoek Zuidstede in Nieuwegein en de Nedereindseweg in Rijnenburg, de weides langs de A12 ter hoogte van De Meern. Over de locaties die nog in beeld zijn, gaat Warmtebron Utrecht in gesprek met omwonenden en belanghebbenden.

Najaar

De locatie A12/Galecopperdijk is afgevallen om technische redenen. Op deze locatie blijken de beoogde bovengrondse plek voor de aardwarmte-installatie en het ondergrondse doelgebied voor de put te ver uit elkaar te liggen. Daardoor is een eerste boring technisch niet haalbaar. Volgens Boudewijn Janse de Jonge, business developer bij Eneco, is en blijft aardwarmte een onmisbare schakel voor duurzame stadsverwarming in Nieuwegein en Utrecht. “Het is heel belangrijk dat het project wordt gerealiseerd, want hoe eerder er duurzame warmte wordt geproduceerd, hoe sneller we door kunnen met de verduurzaming van het warmtenet.”
Het besluit over de uiteindelijke locatiekeuze staat voor dit najaar gepland.

Reacties