Vlinderhof in het Máximapark viert Burendag met plantjesmarkt

Foto: MB

Op zaterdag 26 september is het weer Burendag, een dag om gezellig samen te komen met je buren en iets goeds te doen voor de buurt. Ook dit jaar doet de Vlinderhof in het Máximapark weer mee aan dit feestelijke evenement met een plantjesmarkt, de verkoop van honing uit de tuin en rondleidingen.

Vlinderhof is de parel van het Máximapark. Deze tuin is ontworpen door de wereldwijd geprezen Piet Oudolf (bekend van onder andere The High Line, New York). Deze 5000 m2 grote tuin is een initiatief van bewoners en wordt ook door hen beheerd. Een plek voor rust en bezinning midden in Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard.

Uitgelezen kans

Nu is er dus de jaarlijkse plantjesmarkt, waar je planten uit de Vlinderhof kunt kopen. Veel planten in de Vlinderhof groeien zo goed dat ze in het najaar moeten worden ingeperkt. Dat gebeurt door ze uit te graven en in stukken te verdelen. Het is natuurlijk zonde om al die mooie planten weg te gooien. Daarom kun je ze tegen een klein bedrag kopen tijdens de plantjesmarkt. Een uitgelezen kans voor planten- en Oudolffans! Kom op tijd want op = op. De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Honing

Het motto van de vijftiende editie is: ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. In hun geval: lekker in de tuin, in de buitenlucht, op een veilige 1,5 meter afstand van elkaar. Er zijn rondleidingen voor kleine groepjes. Ook imkerij Wilgengroosje uit Vleuten is op Burendag te vinden in de Vlinderhof om honing te verkopen en om te vertellen.
Betalen bij voorkeur met pin maar cash kan ook. Wees van harte welkom op zaterdag 26 september tussen 13.00 en 16.00 uur!

Cookieinstellingen