Die bogen naast Leidsche Rijn Centrum, daar komt een stadstuin op

Foto: Utrecht

Bus 28 komt er langs, en als je richting de gele brug fietst kun je er ook langskomen: de stadstuin in aanbouw. De bogen liggen er al. Uiteindelijk wordt het een mooi park, dat veel meer is dan de naam doet vermoeden.

Want de stadstuin die op die bogen komt heet het Platsoen van Boedapest, en bij een plantsoen denk je toch aan iets kleiners. De stadstuin is naast een park ook een overbrugging voor het hoogteverschil in Leidsche Rijn Centrum. Onder het park komen ruimtes achter bogen waar bedrijfjes of andere organisaties kunnen komen. Dit worden een soort werfkelders, zo is het idee. In de muren worden nestkasten voor vogels gebouwd. Het is de bedoeling dat de stadstuin die er bovenop komt een tuin met veel bloemen wordt met een pad aan beide kanten van de bomen. In het midden komt dan een boomgang waarover de planten en bloemen zich moeten slingeren.

Hoogteverschil vanwege de tunnel

Er is een hoogteverschil in het grondoppervlak in Leidsche Rijn Centrum. Dat komt door de aanleg van de A2-tunnel. Het hoogteverschil tussen de boerderij en de stadstuin is ongeveer 7 meter. De stadstuin is een oplossing voor het hoogteverschil. Eind dit jaar moet de tuin klaar zijn.

 

 

Reacties