Utrecht beste fietsstad ter wereld

Foto: flickr

Volgens het World Economic Forum is Utrecht de beste fietsstad van de hele wereld. De Duitse stad Münster eindigde als tweede, derde is Antwerpen. Amsterdam komt niet verder dan de vijfde plaats.

In februari van dit jaar werd Veenendaal door de Fietsersbond als beste fietsstad van Nederland aangewezen. Veenendaal maakte geen deel uit van het onderzoek van het World Economic Forum. Het onderzoek is uitgevoerd door verzekeraar Coya. Aspecten die meespeelden in de beoordeling waren het weer, de criminaliteit en veiligheid, de infrastructuur, deelfietsen en evenementen.

Minder ongelukken

Voor de index was een groep van negentig steden geselecteerd. De lagere score van Amsterdam ten opzichte van Utrecht komt onder andere omdat in Amsterdam bijna vier keer zo veel ongelukken met fietsers zijn dan in Utrecht (1019 versus 280 per 100.000 fietsers). Een ander opvallend verschil is dat volgens het onderzoek in Utrecht 51 procent van de mensen de fiets als dagelijks transportmiddel gebruikt, terwijl dat in Amsterdam 32 procent is.

Cookieinstellingen