Het is 1 juli: wat ‘mag’ vanaf vandaag?

Foto: wikipedia

Vandaag worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Zo hoeven jongeren onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden, en kunnen contactberoepen weer aan de slag. We kunnen ook weer naar de sportschool.

Ook zijn er nieuwe regels voor het maximum aantal personen dat samen mag komen. De anderhalve meter afstand tussen elkaar blijft echter. In de buitenlucht mogen maximaal 250 personen bij elkaar komen, exclusief personeel. Als er vaste zitplaatsen zijn die mensen kunnen reserveren en er vindt een gezondheidscheck plaats, dan mogen dat er zelfs meer zijn. Voor activiteiten en bijeenkomsten binnen, zoals theatervoorstellingen, bruiloften en uitvaarten, geldt een maximum van 100 mensen. Mét anderhalve meter afstand.

Discotheken en nachtclubs blijven dicht tot 1 september. In het openbaar vervoer zijn alle zitplaatsen weer beschikbaar, maar geadviseerd wordt om de spits – dus grote drukte – te mijden. In taxi’s en touringcars is een gezondheidscheck verplicht. Mondkapjes moeten op in al het openbaar vervoer.

 

Cookieinstellingen