Peter den Oudsten beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht

Foto: Gemeenteraad Utrecht

Vandaag is waarnemend burgemeester Peter den Oudsten (rechts op de foto) beëdigd. Commissaris van de Koning Hans Oosters (links) nam hem vandaag de verklaring en belofte af.

Op 9 juli zit Den Oudsten zijn eerste raadsvergadering voor. Oud-burgemeester Jan van Zanen legde gisteravond officieel zijn ambtsketen af en begon vandaag als burgemeester van Den Haag. In het half jaar dat Peter den Oudsten hier burgemeester is, wordt gezocht naar een nieuwe ‘definitieve’ burgemeester van Utrecht. De Utrechtse gemeenteraad is momenteel bezig met een profielschets, die op 16 juli wordt vastgesteld. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester duurt meestal zo’n zes maanden.

Bestuurlijke ervaring

Peter den Oudsten was tot oktober 2019 burgemeester van Groningen en heeft veel bestuurlijke ervaring. Na een loopbaan in het bedrijfsleven was hij van 1997 tot 2001 wethouder in Leeuwarden. Daarna was hij van 2001 tot 2005 burgemeester van Meppel en van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede. In Groningen en in Enschede was hij voorzitter van de Veiligheidsregio.

Reacties