Ook het Máximapark heeft nu picknickcirkels

Foto: Máximapark

Het Máximapark hoort er nu in Utrecht helemaal bij als ‘picknickpark’. Andere parken in Utrecht kregen eerder al cirkels van wit kalk om aan te geven waar je als recreant mag zitten, op afstand van anderen.

Nu heeft ook het Máximapark cirkels – in kunstige lijnen getekend – waarbinnen je met een paar mensen kunt recreëren. Als je met je gezelschap in de cirkel blijft, houd je genoeg afstand van anderen. Het Wilhelminapark, Julianapark, Park Lepelenburg, Park Paardenveld en het Griftpark gingen het Máximapark voor. Anders dan de ‘stadse’ parken is in het Máximapark ruimte genoeg om op voldoende afstand van anderen te recreëren; het park in Leidsche Rijn is immers een flinke slag groter. Desalniettemin zijn er nu ook cirkels aangebracht, bij het evenemententerrein. En er staan toiletten. Dat is misschien nog wel belangrijker.

Reacties