Recordaantal huishoudens stapt over op andere energieleverancier

Foto: Pixabay

Meer dan een op de vijf huishoudens stapte tussen april 2019 en april dit jaar over naar een andere energieleverancier. In totaal ging het om meer dan 1,7 miljoen huishoudens. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stapten niet eerder zoveel consumenten binnen een jaar over.

De meeste huishoudens stapten over vanwege een lagere prijs voor de energie. Dat blijkt toch de belangrijkste drijfveer. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Energiemonitor van de ACM. De prijsverschillen tussen de verschillende energieproducten kunnen oplopen tot ruim 600 euro per jaar.

Meer dan de helft

Als je naar de afgelopen drie jaar kijkt, dan is meer dan de helft van de consumenten al eens van energiebedrijf of contractvorm gewisseld. De toezichthouder ziet dat consumenten bij hun keuze ook de levering van groene stroom laten meewegen. Het percentage consumenten dat dit laat meewegen steeg van 17 naar 21 procent.

Groene stroom

Uit een ander onderzoek van de ACM blijkt dat meer dan de helft van de huishoudens inmiddels groene stroom afneemt en dat energieleveranciers steeds meer groene stroom aanbieden. De toezichthouder ziet erop toe dat groene stroom ook echt aan de eisen voor groene stroom voldoet. “Dat draagt bij aan het vertrouwen in de energiemarkt en aan de energietransitie”, aldus de ACM.

(bron: NU.nl)

Cookieinstellingen