Gezellig samen koken en eten: Free Food Experience tijdens NL Doet

Foto: Merveille Tandu-Pedro

13 en 14 maart is NL doet. Het evenement waarbij vrijwilligersorganisaties leuke activiteiten organiseren. NL Doet word georganiseerd vanuit het Oranjefonds. Veel organisaties gebruiken dit om hun ruimte op te knappen.

Free Food Experience in Leidsche Rijn heeft het idee om op zaterdag 14 maart 2020 te gaan koken voor mensen die minder te besteden hebben. Het idee is om hobby-chefs en mensen die het leuk vinden om te koken uit te dagen en een tweegangenmenu te koken in twee uur voor 10 mensen. Maar ook mensen die het moeilijk hebben dagen we uit om langs te komen en te komen kijken of er lekker en gezond gekookt wordt.

Landelijke uitrol

Free Good Experience is opgericht door Richard en Ilviën Noordhoek samen met een paar enthousiaste Utrechters. De dag heeft tot doel de minderbedeelden in Utrecht een uitje te geven. Het doel is om dit project uiteindelijk landelijk uit te rollen om zo meer aandacht te geven aan de kwetsbare medemens. Zaterdag 14 maart staat dis in het teken van lekker en gezond koken en eten.Een tiental vrijwilligers is al begonnen met de voorbereidingen, maar er worden nog vrijwilligers, financiële middelen en instellingen gezocht die zich willen aansluiten om dit project tot een groter succes te maken.

Praktisch:

Denk je dat je iemand kent of wil je zelf deelnemen aan deze dag,  dan bent u op 14 maart 2020 van harte welkom, locatie: Buurtcentrum De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 48 in Vleuten. Voor meer info kun je mailen naar [email protected].

Cookieinstellingen