Het St. Antonius Ziekenhuis is voorbereid op verspreiding van corona

Foto: Pixabay

Het St. Antonius is goed voorbereid op verspreiding van corona. Om een mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen geven medewerkers uit voorzorg geen hand meer en adviseren we bezoekers van het ziekenhuis regelmatig de handen te wassen.

De verspreiding van het coronavirus roept veel vragen op. Het St. Antonius volgt de richtlijnen van het RIVM; deze staan op de website van het RIVM. Hieronder drie vragen, specifiek voor het St. Antonius Ziekenhuis:

Kan ik naar het ziekenhuis komen?
Ja, je kunt gewoon ons ziekenhuis bezoeken. Alle afspraken gaan gewoon door. Patiënten en bezoekers lopen geen risico.

Ik ben in een risicogebied geweest (bijvoorbeeld Noord-Italië). Kan ik naar het werk gaan?
Als je geen gezondheidsklachten hebt, kun je gewoon naar het werk. Houd je gezondheid in de gaten. Als je in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied echter gezondheidsklachten krijgt (koorts of verkoudheidsklachten) moet je thuisblijven om uit te zieken. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Mijn gezondheid is kwetsbaar of ik heb een chronische aandoening. Zijn er extra maatregelen die ik kan nemen om besmetting te vermijden?
Het punt is dat het om een nieuw virus gaat. We weten nu dus niet wat je nog meer kunt doen dan maatregelen die het RIVM voorschrijft. Websites van patiëntenverenigingen besteden er ook veel aandacht aan.

Cookieinstellingen