Kruising Grauwaartsingel – Vaduzdijk op de schop

Foto: J Korssen

Er is begonnen met het aanpassen van de kruising Grauwaartsingel – Vaduzdijk in Leidsche Rijn Centrum. Deze is gevaarlijk omdat de voorrangssituatie volstrekt onduidelijk is.

Fietsers komen uit de richting van het hoger gelegen Berlijnplein en maken op de Vaduzdijk dus flink vaart omdat de weg er naar beneden gaat. Als ze dan op de Grauwaartsingel aankomen, stuiten ze op een zebrapad waarop je officieel niet mag fietsen (zie foto). Eigenlijk zou je als fietser moeten afstappen en dan met de fiets aan de hand over het zebrapad de Grauwaartsingel moeten oversteken. Er is geen één fietser die dat doet.

Niet logisch

Bovendien is het grote ‘stop’ op de weg zou toch niet voor iedereen duidelijk, of het wordt genegeerd. Het zebrapad verbindt ook nog eens twee fietspaden met elkaar; terwijl een zebrapad bedoeld is voor voetgangers. Er is geen trottoir waar het zebrapad op uit komt. Het is dus niet echt een ‘logische’ verkeerssituatie. Daarom wordt deze nu aangepast; er is vandaag mee begonnen.

Stopborden

De verkeerssituatie wordt zo ingericht dat fietsers vanaf de Vaduzdijk voorrang hebben en dat dat voor iedereen duidelijk moet zijn. Er komen duidelijke stopborden.

Reacties