Buddyloop: geld inzamelen om mensen met kanker te kunnen steunen

Foto: St. Antonius

Op zondag 5 april vindt de eerste editie plaats van de Buddyloop, georganiseerd door het Buddyhuis van het Kanker Centrum van het St. Antonius Ziekenhuis. Bij het Buddyhuis kunnen patiënten hun vragen en zorgen over borstkanker bespreken met een ervaringsdeskundige.

Het Buddyhuis is opgericht door twee vrouwen die borstkanker hebben gehad en hun oncoloog. Zij hadden ervaren dat steun en gesprekken met iemand met een soortgelijke ervaring hielpen. Dus besloten ze het Buddyhuis op te richten en zo vrouwen met borstkanker bij te staan. Contact met een ervaringsdeskundige kan namelijk heel waardevol zijn; zij kan immers vanuit eigen ervaring helpen het leven weer op te pakken. Een buddy begrijpt je beter dan wie ook.

Buddyloop

Samen wandelen en daarmee geld ophalen voor het Buddyhuis is een van de eerste grotere activiteiten van het Buddyhuis. Op 5 april wandelen de deelnemers een marathonafstand tussen de drie St. Antonius-locaties. De wandeling start bij het Sint Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht – Soestwetering 1 te Utrecht. Vanaf dit punt loopt de route naar locatie St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Koekoekslaan 1 te Nieuwegein en dan naar locatie Woerden, Polanerbaan 2 te Woerden. Vanaf dat punt weer retour naar het startpunt te Utrecht. Het plan is te starten om 06.00 en rond de klok van 17.00 uur te finishen. Het doel: geld ophalen voor het Buddyhuis. Is de complete tocht net iets te veel van het goede, dan is deelname in estafettevorm ook mogelijk. Kijk voor alle informatie op deze website.

Tover je wandelschoenen uit de kast, start met trainen en help zo de dromen van het Buddyhuis waar te maken!

Reacties