Welk evenement past in welk park of op welk plein?

Foto: Linda van den Hoogen

Er zijn nieuwe richtlijnen voor evenementen op verschillende locaties in Leidsche Rijn en de rest van Utrecht. Aan deze kant van Utrecht gaat het om het Amaliapark, Máximapark, Berlijnplein, Brusselplein, Dorpsplein in Vleuten, Haarrijnseplas, Strijkviertel, Willem Alexanderpark en het Waterwinpark.

De gemeente Utrecht heeft voor elke locatie richtlijnen opgesteld in samenspraak met bewoners, ondernemers en evenementenorganisaties. Deze concept-locatieprofielen kun je nu inzien en erop reageren. Het doel van de concept-locatieprofielen is dat organisaties weten welke locatie geschikt is voor welk evenement. Daarnaast is voor omwonenden en belanghebbenden duidelijk wat de mogelijkheden zijn voor evenementen in hun omgeving. De profielen zijn ook een leidraad bij het verlenen van vergunningen door de gemeente.

Zomer of najaar

Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken): “We gaan met elkaar het gesprek aan over bijvoorbeeld de vraag of er evenementen zijn die in plaats van in de zomer bijvoorbeeld in het najaar kunnen plaatsvinden. En we kijken ook welke evenementen het karakter van bijvoorbeeld het Berlijnplein of het Jaarbeursplein kunnen versterken.”

39 profielen

In totaal zijn nu 39 locatieprofielen gemaakt. Hierin staan richtlijnen voor het gebruik van de locaties, de omvang van de locatie, welke ecologische waarden er zijn en hoe rekening moet worden gehouden met de bereikbaarheid. Utrecht wil een stad zijn waar iedereen gezond en prettig kan wonen en leven. Daarbij hoort ontmoeting, vermaak en economische bedrijvigheid. Prettig leven betekent ook prettig wonen in een omgeving waar evenementen plaatsvinden.

Reageren op deze profielen kan hier.

Reacties