Begin maart is de inhoudelijke behandeling van schietpartij 24 Oktoberplein

Foto: CR

Op 2, 3, 5 en 6 maart behandelt de rechtbank Midden-Nederland de strafzaak tegen een 38-jarige man die wordt verdacht van de schietpartij met een terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De verdachte is verplicht om te verschijnen tijdens de zittingen.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben eerder een rapport over de verdachte opgesteld. Mede op basis van dit rapport heeft de rechtbank eerder beslist dat de verdachte verplicht een advocaat toegewezen kreeg. Ook is hij verplicht om te verschijnen tijdens zittingen, indien nodig onder dwang. Bij de regiezitting van 16 december jl. was de verdachte niet aanwezig, ondanks een bevel van de rechtbank.

Veel belangstelling

De rechtbank verwacht veel belangstelling voor de inhoudelijke behandeling. Het gerechtsbestuur vindt het zeker in deze zaak, die in eerste instantie enorme impact heeft op nabestaanden en slachtoffers, maar ook op de inwoners van de stad Utrecht, belangrijk om de zaak ook te behandelen in Utrecht. In het gerechtsgebouw in Utrecht worden maatregelen getroffen om recht te doen aan de belangen van de nabestaanden en slachtoffers. Op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden en slachtoffers worden in de zittingszaal extra plaatsen beschikbaar gesteld voor mensen van Slachtofferhulp Nederland.

Reacties