Hockeyclub Fletiomare bestaat vijftig jaar

Foto: F. Boot, gemeentearchief Utrecht

Vijftig jaar geleden, begin 1970, besloot een groep enthousiaste hockeyliefhebbers een hockeyclub op te richten. In eerste instantie werd gehockeyd op een veld achter de Ridderhoflaan in Vleuten. Dit was het begin van hockeyclub Fletiomare.

Een oude keet, overgenomen van de plaatselijke Vivo supermarkt, werd toen als clubhuis gebruikt. Na enkele jaren verhuisde Fletiomare naar het nieuw aangelegde sportveldencomplex Fletiomare-oost aan de Europaweg in De Meern, waar de club tot de verhuizing in 2006 naar de huidige locatie aan de Alendorperplaats heeft gezeten.

Hoogtepunten

In de afgelopen 50 jaar is er veel gebeurd. Hoogtepunten zoals de aanleg van het eerste kunstgrasveld in 1987 (zie foto) en sportieve successen afgewisseld met dieptepunten zoals een ledendip en bijbehorende financiële uitdagingen. Met de bouw van de vele huizen in Leidsche Rijn en de toenemende populariteit van hockey kwam er een flinke groei in het ledenaantal. Dit is nog verder versneld door de verhuizing naar de huidige locatie. Fletiomare behoort met haar ruim 2200 leden inmiddels tot de grootste verenigingen van Midden-Nederland, met een modern clubhuis en zes kunstgrasvelden. Week in week uit wordt enthousiast veldhockey en zaalhockey beoefend, zowel op prestatieniveau als recreatief.

Feest

Het vijftigjarige bestaan is natuurlijk reden voor een feestje. Er waren eerder dit seizoen al verschillende festiviteiten om het lustrum te vieren. Op zaterdag 22 februari 2020 is Fletiomare écht jarig. Dit wordt dan gevierd met een lustrumwedstrijd en een lustrumborrel. (Oud)leden, vrijwilligers, ouders van leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dit mee te vieren.

Om 14.30 uur speelt Fletiomare dames 1 op het hoofdveld een spannende wedstrijd tegen de Liberoos (oud- hoofdklasse speelsters en oud-Internationals). Na de wedstrijd is er in het clubhuis een gezellige lustrumborrel. Voor muziek wordt gezorgd.
Vragen? Neem contact op met de lustrumcommissie via [email protected].

Reacties