De Thematerweg moet veiliger worden

Foto: Utrecht

De Thematerweg, de route en van en naar het dorp Haarzuilens en het omliggende recreatiegebied, is nu soms te druk voor fietsers en wandelaars. Ook zijn de oversteekplaatsen niet voor alle weggebruikers duidelijk.

Langs een deel van de weg wordt de nieuwe wijk Haarzicht gebouwd. De gemeente heeft samen met de Fietsersbond en bewoners gekeken naar de situatie op de Thematerweg. Uit het onderzoek blijkt dat er bij mooi weer veel voetgangers en fietsers op de Thematerweg zijn. Hierdoor ontstaat op een aantal oversteken en langs het fietspad soms een onveilig gevoel.

Nieuwe routes

De gemeente wil een aantal maatregelen nemen . Zo wordt de fietsoversteek bij de ingang van de wijk Haarzicht verbeterd en worden er enkele wandel- en fietsroutes door het gebied tussen Vleuten en Haarzuilens aangelegd. Dit wordt een alternatief voor de route over de Thematerweg, zodat mensen verschillende routes kunnen kiezen. Reacties op eerdere voorstellen van de gemeente zijn verwerkt, en de gemeente presenteert nu een nieuw voorstel.

Inloopavond

Dit wordt maandagavond 9 december gepresenteerd tijdens een inloopavond. Na de inloopavond neemt de gemeente een definitief besluit over de maatregelen.
Wanneer: maandag 9 december 2019
Waar: Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10
Hoe laat: tussen 19.30 uur en 21.00 uur

 

 

Cookieinstellingen