Zondagsdiensten in het Antonius op 20 november

Foto: Antonius

De vakbonden en het actiecomité voeren op woensdag 20 november actie in het St. Antonius Ziekenhuis. Dit houdt in dat er op deze doordeweekse dag op diverse afdelingen een zondagsdienst wordt gedraaid.

De zondagsdiensten vinden alleen plaats op de onderstaande afdelingen, waar die dag in principe alleen spoedzorg wordt gegeven. Op andere afdelingen zijn géén acties en gaat de zorg gewoon door. Alle spoedzorg gaat ook gewoon door. Patiënten die direct geraakt worden door de acties, bijvoorbeeld als een geplande afspraak of operatie niet doorgaat, worden persoonlijk geïnformeerd door het ziekenhuis. Als je niks hebt gehoord kun je er dus vanuit gaan dat je afspraak gewoon doorgaat. Er zijn overigens al minder afspraken op deze dag gepland, omdat de actie al een tijdje in de pijplijn zat.

Onderhandelingen vastgelopen

De medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis vragen met hun actie aandacht voor het belang van een goede cao. De onderhandelingen van de vakbonden met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe Cao Ziekenhuizen zijn vastgelopen. Het St. Antonius Ziekenhuis is door de vakbonden uitgekozen als een van de ziekenhuizen in Nederland waar actie wordt gevoerd. De actie is niet gericht tegen het St. Antonius Ziekenhuis, maar is een actie tegen het collectief van ziekenhuizen. Het is niet te voorkomen dat de aangekondigde actie op de genoemde afdelingen gevolgen heeft voor de patiënten. Uitgangspunt is wel dat de kwaliteit van zorg er niet onder mag lijden.

Zondagsdiensten

Op woensdag 20 november voeren diverse afdelingen actie door middel van het draaien van een zondagsdienst. Tijdens een zondagsdienst worden in principe alleen spoedgevallen behandeld. Uitgangspunt van het ziekenhuis is dat tijdens de actie goede en veilige patiëntenzorg te allen tijde gewaarborgd blijft. Spoedzorg gaat ook altijd door.

Voor meer informatie over de afdelingen die zondagsdiensten draaien, kun je kijken op 20-november-zondagsdiensten

Cookieinstellingen