Fotograaf uit Leidsche Rijn exposeert in Europees Parlement

Foto:

De Leidsche Rijnse fotograaf Jan van Beijnhem exposeert van 18 t/m 21 november in het Europese Parlement in Brussel. Aanleiding voor deze expositie is de allereerste European Fire Safety Week die dezelfde week ook in Brussel plaatsvindt.

Jan toont aan de Europarlementariërs foto’s uit zijn serie ‘Marks of Pride and Beauty.’ De portretten vertellen het verhaal van krachtige mensen met littekens. Littekens die vaak het resultaat zijn van een ernstig brandongeval. Jan van Beijnhem: “Ik wilde met de foto’s de krachtige persoonlijkheid en veerkracht van mensen met zichtbare littekens vastleggen. Zodat de aandacht eerst uitgaat naar de persoon en in tweede instantie pas naar de littekens.’ Jan heeft nog veel contact met zijn modellen. ‘Ik krijg vaak te horen dat de foto’s hebben geholpen bij de acceptatie van de littekens en het eigen uiterlijk. Dat maakt me dankbaar en ook trots.”

Marlie

Een van de modellen is Marlie Op ’t Root (foto). Zij kwam op haar 17e onder een vrachtwagen terecht, waardoor haar benen ernstig werden beschadigd. Ondanks deze ingrijpende gebeurtenis staat Marlie sterk en positief in het leven, en ziet ze ook dat het ongeluk haar gevormd heeft: “Ik heb na mijn ongeluk zo ontzettend veel uit het leven gehaald, ik weet niet of ik dat zonder die ervaring ook zo intens gedaan zou hebben.”

Reacties