D66 pleit voor meer activiteiten voor jongeren aan deze kant kanaal

Foto: flickr

Bijna veertig procent van de 12- tot 17 jarigen van Utrecht woont in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Toch is er vergeleken met de andere wijken van Utrecht bijna niets te doen voor deze doelgroep op cultureel en creatief vlak.

Er komt een jongerencultuurhuis in Leidsche Rijn, maar dat is pas in 2022. Vergeleken met de andere wijken van Utrecht wordt hier veel minder aan cultuur voor jongeren uitgegeven. En dat terwijl er cultuurgeld op de plank blijft liggen, zo stelt D66, geld dat culturele instellingen in Leidsche Rijn kunnen gebruiken voor hun programmering en activiteiten voor jongeren. Ruim 108.000 euro van het budget voor culturele voorzieningen in Leidsche Rijn is nog niet ingevuld voor 2020. Daarom roept D66 het college op om dit budget beschikbaar te maken voor de culturele instellingen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Reacties