Nieuwe Milieuwijzer helpt Utrechters met duurzame keuzes

Foto: milieuwijzer

Voor het maken van duurzame keuzes kun je terecht bij de vernieuwde Milieuwijzer: www.milieuwijzerutrecht.nl. In deze online gids staan tal van lokale duurzame winkels, restaurants, bedrijven, initiatieven en tips. En niet alleen in Utrecht stad, maar ook in de omgeving.

Veel Utrechtse bewoners willen duurzame keuzes maken, maar weten niet waar ze moeten zijn of moeten beginnen. De Milieuwijzer biedt hulp met een informatief overzicht van meer dan 500 groene bedrijven en initiatieven. Het staat boordevol met tips over biologisch eten, verantwoorde kleding en aannemers voor duurzame woningen in Utrecht. Maar geeft ook tips over afvalscheiding, energiebesparing en groene uitstapjes.

Meer dan 30 jaar

De milieuwijzer is een initiatief van het Milieucentrum Utrecht, dat al meer dan 30 jaar informatie biedt over natuur & milieu aan bewoners van Utrecht. Dit begon met een bibliotheek, maar werd zeven jaar geleden doorontwikkeld tot het online platform Milieuwijzer. Met financiële steun vanuit het SIDO fonds is de Milieuwijzer nu volledig vernieuwd. De opbouw en het onderhoud van de Milieuwijzer is helemaal het werk van vrijwilligers.

Cookieinstellingen