Sharing Arts Society helpt Utrechters in financiële nood

Foto: Robert Oosterbroek

Onlangs was het Wereldarmoededag. Ook in Utrecht leven nog veel mensen in armoede. Sharing Arts Society (SAS), de organisator van de Sint Maarten Parade, gaf het startschot voor een meerjarig programma om Utrechters in financiële nood te helpen.

SAS is de organisator van de Sint Maarten Parade, een feestelijke optocht die elk jaar begin november door de binnenstad gaat. Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Deze Romeinse soldaat stond een deel van zijn mantel af aan een bedelaar. Sharing Arts Society wil de traditie van Sint Maarten voortzetten en is daarom een meerjarig programma begonnen: Geef om je Stad. Van deze crowdfunding gaat de ene helft naar Stichting Noodhulp Utrecht en de andere helft naar de Sint Maarten Parade. We delen de mantel!

Rood-wit

Het rood-wit, symbool voor de afgesneden mantel, zie je overal in Utrecht terug: in het stadswapen van Utrecht, maar bijvoorbeeld ook in het wapen van de universiteit of op de shirts van FC Utrecht. Zijn naamfeest Sint Maarten ontwikkelde zich tot het grootste volksfeest van het jaar, waarbij de armen rond Sint Maarten langs de deuren gingen om bij de rijken voedsel en kleding op te halen om de winter door te komen. Sint Maarten staat voor een samenleving waar iedereen bij hoort en waarin we samen leven, ook al is iedereen anders. Het is een Feest van het Delen!

Utrechters in financiële nood

Stichting Noodhulp Utrecht is een organisatie die het geld verdeelt onder Utrechtse burgers in financiële nood, die dat geld keihard nodig hebben. Leuk weetje: zowel de Sint Maarten Parade als Stichting Noodhulp Utrecht hebben Sint Maarten in hun beeldmerk staan!

Via het platform Give the Change van de Triodos Foundation kan iedereen geld overmaken. De link vind je hier: https://www.givethechange.nl/pages/geef-om-je-stad.

Stichting Noodhulp Utrecht
Stichting Noodhulp Utrecht helpt inwoners van de gemeente Utrecht die in geldnood zitten en met spoed financiële hulp nodig hebben. Als voorwaarde geldt dat de aanvrager geen aanspraak kan maken op andere wettelijke regelingen of gemeentelijke voorzieningen. Daarnaast moet er sprake zijn van een acute noodsituatie en dient de financiële bijdrage door de Stichting Noodhulp Utrecht te leiden tot een structurele oplossing. Meer informatie vind je op http://noodhulputrecht.nl/site/.

Sharing Arts Society
Sharing Arts Society maakt grote thema’s met storytelling actueel. Ze nodigen en dagen alle Utrechters uit om mee te doen. Op een manier die bij jou past, vanuit je eigen waarden, herkomst, creativiteit en kunstzinnigheid. Kunst is daarbij het verbindende instrument. Gezamenlijk werken we toe naar memorabele gebeurtenissen met impact.

Sint Maarten Parade
Dit jaar vindt de Sint Maarten Parade plaats op zaterdag 9 november. De Parade vertrekt om 18 uur vanaf het Domplein en maakt een lange lichtslinger door de binnenstad met sculpturen, lampionnen, muziek, dans en clownerie. De optocht ontmoet langs de route op 11 locaties nog meer theater, dans en muziek. Het is een gratis toegankelijk feest dat alle Utrechters uit de hele regio Utrecht samen vieren. https://www.sintmaartenparade.nl/

Cookieinstellingen