Opvoeden na scheiden: hoe doe je dat?

Foto: pixabay

In een stadsdeel als Leidsche Rijn zijn relatief veel echtscheidingen. Jonge stellen komen vol goede moed hier wonen, krijgen kinderen en blijken dan toch niet zo gelukkig. Maar samen opvoeden na een scheiding kan best lastig zijn.

Daarom is er op donderdagavond 11 juli een workshop over opvoeden na scheiden. De avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een inspiratieworkshop over opvoeden in twee huizen. Je blijft in de meeste gevallen samen verantwoordelijk voor de kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent? En hoe pakken andere ouders dat aan? Waar kun je op letten als je zo goed mogelijk op één lijn wilt blijven? Wat heeft je kind nodig, maar ook: wat heb jij nodig? Daarover gaat deze workshop: hoe zorg je dat de opvoeding van het kind onderwerp van gesprek blijft tussen jullie?

Speeddaten

Na de pauze start het tweede deel van de avond. Er kan ge-speeddate worden met een advocaat, een mediator, stiefgezindeskundige, een scheidingspecialist, een jeugdarts, gezinswerkers van het buurtteam en een deskundige financiën bij levensgebeurtenissen vanuit U-centraal. Ook is er een ervaringsdeskundige ouder, dus iemand uit de wijk die een scheiding heeft meegemaakt. Ook is er informatie over de oudergroep in Vleuten/De Meern die gestart gaat worden door ouders in samenwerking met een Sociaal Makelaar van DOCK.

Praktisch:

De workshop is op donderdag 11 juli in het keldercafe van Anafora-Maximapark. Het is van 19.00-22.00u. De bijeenkomst is gratis en iedereen krijgt een werk/inspiratieboekje mee naar huis. Meer weten? Neem dan contact op met Evi den Uijl 06-25174349 of Silvia van Mameren 06-29793825

Cookieinstellingen