Utrecht doet gooi naar Songfestival

Foto: songfestival

De gemeente Utrecht wil volgend jaar graag het Eurovisie Songfestival organiseren. In een tent op het Jaarbeursterrein, want de Jaarbeurs zelf is niet hoog genoeg.

De gemeente wil er zelf géén geld aan uitgeven. Het benodigde bedrag zal door de NPO, de Jaarbeurs en andere partijen moeten worden opgehoest, vindt Utrecht. Onze stad concurreert met Maastricht, Rotterdam, Arnhem en Den Bosch. De tent op het parkeerterrein van de Jaarbeurs wordt dan een ‘Grand Arena’, waarin 10.000 mensen passen. De tent voldoet aan alle eisen van de NPO.

Duurzaam songfestival

Utrecht heeft ervaring met het organiseren van grote evenementen, zoals de start van de Tour de France in 2015, en zal – mocht het songfestival in Utrecht worden gehouden – zorgen voor de openbare orde en veiligheid en meewerken aan de nodige vergunningen. De organisatie van het festival wordt zo duurzaam mogelijk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mbo’ers krijgen de kans om werkervaring op te doen. Daarnaast zullen er in andere delen van de stad diverse evenementen georganiseerd worden. De Jaarbeurs is het kloppend hart.

Cookieinstellingen