Avondvierdaagse ingekort wegens hitte

Foto: maps

De hitte van deze dagen heeft invloed op de avondvierdaagse voor Vleuten, De Meern en Haarzuilens die morgen start: de tien kilometer-afstand gaat niet door. De tienkilometerlopers lopen mee met de vijfkilometerlopers.

Dit moet voor gezonde kinderen en volwassenen geen probleem zijn, deze afstand. De EHBO-posten die op de route van tien kilometer ingedeeld waren, worden op de route van de vijf kilometer geplaatst. Aan EHBO-hulp zou er dus geen gebrek moeten zijn. De organisatie van de avondvierdaagse adviseert om extra maatregelen te nemen, zoals extra water meenemen en flink te smeren met zonnebrand.

Medaille

Toch zijn sommige ouders er niet gerust op; zij vinden vijf kilometer voor jonge kinderen ook te veel en pleiten voor een kortere afstand. De organisatie van de avondvierdaagse stelt dat het geen probleem is als ouders er voor kiezen om hun kind bijvoorbeeld dinsdag – dat de warmste dag van de week belooft te worden – niet mee te laten lopen in verband met de hitte. De kinderen krijgen dan toch gewoon hun medaille.

De EHBO-posten beschikken overigens niet over extra water om uit te delen.

Cookieinstellingen