Nieuw: de Pizzabakkers in Leidsche Rijn Centrum

Foto: Clarita Rijnsent

Op het hoekje van het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum opende onlangs een filiaal van De Pizzabakkers de deuren. Wij gingen even proeven en maakten kennis met de eigenaren.

We zitten nauwelijks op het terras, waar de tafeltjes gezellig blauw-wit geblokt zijn, en Chaina komt enthousiast naar buiten om te vragen of ze ons kan helpen. Ze blijkt de eigenaar. Samen met Pablo Pulido, die liever in de keuken blijft, runt Chaina Liberato deze kersverse zaak van De Pizzabakkers. De Pizzabakkers is een franchise-keten met inmiddels ruim twintig vestigingen, waarvan vijf in Utrecht. Die in Leidsche Rijn is de nieuwste aanwinst.

Afwashulp

Chaina is één brok enthousiasme, en ‘Pizzabakker’ in hart en nieren. “Op mijn zestiende begon ik bij De Pizzabakker op de Haarlemmerdijk in Amsterdam als afwashulp. Ik ben daar altijd blijven werken; het was een goed bijbaantje tijdens mijn studie. Toen ik na mijn eerste studiejaar het even niet meer wist en een tussenjaar wilde, kon ik bedrijfsleider worden van dat filiaal aan de Haarlemmerdijk. En eigenlijk ben ik nooit meer bij de organisatie weggegaan.”

Verliefd

De laatste jaren trainde Chaina nieuwe franchisenemers. Ze leerde hen hoe ze een filiaal van De Pizzabakkers moesten runnen. “Gewoon alles wat er bij komt kijken. En toen begon het te kriebelen: ik wilde ook een filiaal. Intussen was ik naar Utrecht verhuisd voor de liefde, en toen kwam dit pand min of meer langs. Tja, en daar werd ik verliefd op!” Bijna verliefd kijkt Chaina naar haar fonkelnieuwe restaurant, dat ze samen met Pablo runt. “Ik wilde het niet helemaal alleen doen, want ik wil het training geven niet opgeven. Als dit hier straks loopt kan ik het wellicht combineren. En Pablo – hij is de man van mijn nichtje, dus we zijn bijna familie – wilde ook wel een filiaal openen maar liever ook niet alleen. Dus doen we dit samen.”

Pizzaoven

De zaak is licht ingericht, met witte stoeltjes en lichtgrijze tafels. Achterin de pizzaoven waar achttien pizza’s tegelijk in kunnen. Het is druk op deze donderdagavond, zonder reservering is het lastig een tafeltje te krijgen. Het personeel wordt vakkundig ingewerkt door Chaina. “We moeten allemaal nog een beetje wennen hier, ik hoop dat de klanten daar begrip voor hebben. Dat het meteen zo druk zou zijn had ik niet verwacht, maar dat is natuurlijk wel fantastisch!” Hup, en ze gaat er weer vandoor.

Op de foto Chaina en Pablo.

Reacties