Drukbezochte Lint-Wurmpie Run wederom een succes

Foto: Linda van den Hoogen

Het Maximapark werd zondag omgetoverd tot een groot hardloopevenement voor jong en oud. De jonge inwoners van de Vinex verzamelden zich ’s ochtends op het evenemententerrein in het park voor de achtste editie van de Lint-Wurmpie Run.

(door Linda van den Hoogen, student HU, School voor Journalistiek)

Om tien uur klonk het eerste startschot van de dag. Aan de hand van hun vader of moeder liepen de drie- en vierjarige deelnemers een afstand van 500 meter. In hun gele Lint-Wurmpie T-shirt en met hun eigen startnummer opgespeld, legden ze als echte renners het parcours af. De kinderen werden aangemoedigd door de vele ouders en opa’s en oma’s langs de zijlijn. Terwijl sommige deelnemers meters voor hun begeleider uitrenden, was het voor anderen nog net iets te spannend: zij werden in de armen van hun vader of moeder de finish over gedragen.

Laagdrempelig bewegen

De Lint-Wurmpie Run is het jeugdonderdeel van De Loop van Leidsche Rijn. Het gehele jaar door organiseert Lint-Wurmpie verschillende activiteiten om kinderen bewust en laagdrempelig te laten bewegen en de effecten van gezonde voeding door te geven. Lint-Wurmpie is een initiatief van Stichting GO4media in samenwerking met Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Wijkbureau Leidsche Rijn en Gemeente Utrecht.

Populaire afstand

Ondertussen maakten de vier- tot en met achtjarigen zich klaar voor de volgende afstand; de 1000 meter. Na het startschot vlogen de renners over het asfalt. Deze afstand was zo populair dat de finish voor de eerste deelnemers al in zicht was terwijl de laatste nog maar net de startlijn was gepasseerd. Bij deze afstand mochten ouders nog met hun kinderen meelopen, maar dat was niet verplicht. Met rode wangen passeerden de vele kinderen de eindstreep, waarna ze met trots hun medaille in ontvangst mochten nemen.

Focus

Om klokslag elf uur klonk het derde startschot waarna acht- tot en met elfjarigen een parcours van 2000 meter liepen. Vooraan de stoet was de focus duidelijk van de gezichten af te lezen. Achteraan renden de kinderen al kletsend en zwaaiend naar hun ouders over Het Lint. Tot slot was het de beurt aan de oudste en de kleinste groep deelnemers van de Lint-Wurmpie Run. Tieners van elf tot en met veertien jaar liepen drie kilometer zo hard als ze konden om als eerste over de eindstreep te komen.
Bij de 500, 1000 en 2000 meter was er geen tijdregistratie; van winnen of verliezen was dan ook geen sprake. Lint-Wurmpie organiseert activiteiten onder het motto ‘Samen sporten en bewegen, dat is leuk en gezond!’ waarbij het plezier van kinderen voorop staat.

Loop van Leidsche Rijn

Rond het middaguur maakten de kinderen plaats voor de deelnemers van De Loop van Leidsche Rijn. De Loop van Leidsche Rijn kent drie afstanden; 5, 10 en 15 kilometer. Al sinds 2015 is de 15 kilometer het hoofdnummer van het evenement. Zowel wedstrijdatleten als recreanten verschijnen hierbij samen aan de start.

'

Reacties

article
20677
Drukbezochte Lint-Wurmpie Run wederom een succes
Het Maximapark werd zondag omgetoverd tot een groot hardloopevenement voor jong en oud. De jonge
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/05/26/drukbezochte-lint-wurmpie-run-wederom-een-succes/
2019-05-26T21:30:42+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/05/26213006/c0225fc6-1d54-43e6-94ef-fbec13bcf052.jpg
Lint-Wurmpie Run
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws