Imposant: transport waterwoningen over de weg

Foto: ABC

Een bijzonder projectje begint vannacht: het transport van acht waterwoningen over de weg richting hun ligplaats aan de Jule Stynestraat in Terwijde.

De drijvende waterwoningen gaan vanaf 2 uur vannacht op transport. Ze worden dan uit het water getild en op trailers  geplaatst, om op weg te gaan naar Terwijde. Vanwege het gewicht (100 ton) en de omvang van de woningen is dat een forse klus. De woningen van twee verdiepingen zijn zes meter breed en 12,5 meter lang. Ze hebben een drijvend terras.

Over de A2

De woningen zijn eerder deze week over het water vanuit Urk – waar ze zijn gebouwd – via het IJsselmeer en het Amsterdam-Rijnkanaal naar hun tijdelijke ligplaats vervoerd in Utrecht. Het laatste stukje, drie kilometer, gaat over de weg. De route van de waterwoningen gaat onder begeleiding over de A2 naar een speciaal aangelegde noodweg bij de Jule Stynestraat. Daar is een noodbrug geplaatst en staat een kraan van 500 ton klaar om de woningen in het water te tillen. Als deze woningen er eenmaal liggen, zijn er in totaal 14 drijvende woningen in de Jule Stynestraat.

(bron: VAR)

Reacties

0