JOP in Vleuterweide door brand verwoest

Foto: politie

De politie heeft twee minderjarigen gearresteerd die worden verdacht van het in brand steken van de  jongerenontmoetingsplek in Vleuterweide voor het Amadeus Lyceum.

De JOP, zoals dat hokje in de volksmond heet, is door de brand zo goed als geheel verwoest. De brand brak rond 04.20 uur uit. De politie trof in de directe omgeving twee jongeren aan die probeerden weg te vluchten. Na een korte achtervolging werden de twee jongens aangehouden. De politie meldt dat de verdachten zelf ook vaste bezoekers waren van deze plek. In een cynisch bericht op Twitter schrijft de politie dan ook: “Bedankt namens al je vrienden die het wél leuk vonden bij deze JOP!”

De JOP aldaar is vaker een plek geweest waar incidenten plaatsvonden. Vorige week nog bezorgde een groep van 25 jongeren omwonenden veel overlast. Toen werden vijf jongeren gearresteerd. Veel omwonenden zijn wel een beetje klaar met de JOP qua overlast. Ze zien het hokje liever verdwijnen. De politie zegt de reacties te snappen, maar verwacht dat dan de overlast elders zal toenemen.

Reacties