Eetproject Free Food Experience genomineerd voor Ab Harrewijn Prijs

Foto: FFE

Door Richard en Ilviën Noordhoek genieten mensen die zich eenzaam voelen en het minder breed hebben, elke maand van een gratis driegangendiner. Hun project Free Food Experience is genomineerd voor de Ab Harrewijn Prijs 2019.

Richard en zijn vrouw zijn in 2010 het armoedeproject opgestart in Amsterdam Zuid-Oost. “We hebben in Amsterdam gezien hoeveel mensen nog in armoede leven, dat we het project wilden uitbreiden”, vertelt Richard. In augustus 2016 is het project opgestart in Utrecht Overvecht en was het een enorm succes. Vanaf mei 2018 is Free Food Experience ook gevestigd in Vleuterweide. “Na het rapport dat in 2017 was uitgekomen over eenzaamheid in Leidsche Rijn. Hebben wij besloten om ook hier het project op te starten”, voegt Richard toe. En omdat ook in een als welvarend bekend staande wijk armoede bestaat.

Theoloog en dominee

Er zijn vijf personen en hun projecten genomineerd voor de Ab Harrewijn Prijs, waaronder dus Richard en Ilviën Noordhoek. De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting, en is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. Ze wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn. De winnaar krijgt een kunstwerk en een cheque ter waarde van 5000 euro. De andere genomineerden krijgen een cheque van 1500 euro.

Meer over het Free Food Experience kun je hier lezen: https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/06/13/gratis-dineren-free-food-experience/

 

Cookieinstellingen