Er is veel vernield afgelopen weekend

Foto: MB

Het was een weekend vol vernielingen in Leidsche Rijn. Het lijkt tegenwoordig wel normaal op bushokken in elkaar te trappen en links en rechts ruiten in te gooien.

Zo werd een 16-jarige jongen op heterdaad betrapt door een agent buiten dienst toen hij een ruit van een bouwkeet ingooide in Vleuten. De agent had hem al in de smiezen toen hij wat rondhing op de kruising van de Schoolstraat en de Rubenslaan. Uiteindelijk werd de jongen met behulp van buurtbewoners ingerekend.

Scooter gestolen

Ook de ruiten van graafmachine die langs het Lint stond bij de Tol zijn allemaal ingegooid en zijn er zes kelderboxen aan de Pyramideboomgaard opengebroken waarbij een scooter gestolen is. De dieven daar moeten volgens de politie wel even bezig zijn geweest. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Partyboot

En het trekpontje in het Máximapark is door een groep jongeren gebruikt als partyboot, inclusief herrie en drank. Een van hen was dusdanig bezopen dat de politie hem maar thuis bij zijn ouders afleverde. Klap op de vuurpijl: de Domino’s Pizza aan de Grauwaartsingel is vrijdagavond overvallen door een man met een steekwapen. Gelukkig kon de politie de verdachte (een man van 20) al snel aanhouden.

O ja, en verschillende bushaltes zijn maar weer eens aan gort getrapt…

De politie is blij met tips via 0900-8844.

Cookieinstellingen