5026 auto-inbraken in Utrecht in 2018

Foto: Pixabay

Iedere 10 minuten vond er afgelopen jaar een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. In de provincie Utrecht waren er opvallend veel.

Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de politie. Afgelopen jaar vonden er in totaal 8920 auto-inbraken plaats in de provincie Utrecht. Kijkend naar het aantal diefstallen van auto’s in deze provincie, vindt er voor iedere 16 auto-inbraken 1 autodiefstal plaats. Van alle provincies is dit het laagste. Stad Utrecht was goed voor 5026 auto-inbraken en staat daarmee qua inbraken op de tweede plaats van Nederland.

Airbags en velgen

Auto-inbrekers hebben duidelijke voorkeuren. De zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen. Ook sturen worden wel eens meegenomen.

Geen dekking

Independer signaleert verder dat weinig mensen zich realiseren dat de autoverzekering geen dekking biedt voor losse spullen die uit de auto worden gestolen. Een dure zonnebril of een smartphone kan nog wel eens geclaimd worden via de inboedelverzekering, maar er zijn ook inboedelverzekeringen die helemaal geen dekking bieden bij auto-inbraak.

https://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/overzicht-auto-inbraken-per-provincie-en-gemeente/https://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/overzicht-auto-inbraken-per-provincie-en-gemeente/

Cookieinstellingen