Nederlands is de rode draad bij het Taalcafé

Foto: Taal doet meer

Het Taalcafé is een plek waar anderstalige Utrechters en Utrechtse vrijwilligers met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het gaat om ontmoeten en spreken in de Nederlandse taal. 

In het Taalcafé gaan vrijwilligers en deelnemers in kleine groepjes in gesprek. Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers doen elke week mee, andere wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een vrijwillige coördinator aanwezig die rondloopt, vragen beantwoordt en aanschuift bij verschillende tafels.

Bibliotheek Vleuterweide

Sinds kort is het taalcafé in de bibliotheek in Vleuterweide. Elke donderdagochtend kun je aanschuiven van 9.30 tot 11.30 uur. Aanmelden hoeft niet (let wel: donderdag 28 februari is het niet i.v.m. de vakantie). Het Taalcafé wordt georganiseerd door Taal Doet Meer. Deze stichting zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters – jong en oud – kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving.

Nederlands is de rode draad

Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in hun werk. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, voor te lezen, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Taal Doet Meer stimuleert anderstalige Utrechters om te leren en maakt onderlinge ontmoetingen tussen Utrechters mogelijk. Meer informatie: www.taaldoetmeer.nl.

Cookieinstellingen