Het app-verbod op de fiets komt eraan

Foto: pixabay

Appen op de fiets wordt verboden per 1 juli. Een bekeuring kost dan 95 euro. Morgen wordt dit in de ministerraad besproken.

De hoogte van de boete zou zijn afgestemd op andere straffen die nu al gelden voor verkeersovertredingen door fietsers. Fietsen onder invloed kost 100 euro en door rood rijden 95 euro. Automobilisten die tijdens het rijden een mobieltje in de hand houden krijgen nu een veel hogere boete: 240 euro. Dat heeft ermee te maken dat ze veel meer schade kunnen aanrichten aan anderen dan fietsers.

Telefoon mag niet in je hand

Er zijn geen cijfers bekend van het aantal ongevallen dat gebeurt doordat de fietser zit te appen. Overigens moet je het begrip ‘appen’ ruim zien, het gaat om met je telefoon bezig zijn als je fietst. Dus als je navigatie op je telefoon aan staat om de weg te vinden, mag je je telefoon niet in je hand houden. Deze mag wel in een houdertje op het stuur. En appen als je stil staat voor het stoplicht mag. Ruiters op een paard mogen nog wel appen, zij zijn niet meegenomen in het verbod. Een ruiter is namelijk geen bestuurder van een voertuig.

Skateboarden

Het verbod gaat gelden voor bestuurders van fietsen, snorfietsen, bromfietsen, gehandicaptenvoertuigen, motorvoertuigen en trams. Skateboards, skelters, stepjes en skeelers vallen niet onder het verbod. Maar de vraag is natuurlijk wel hoe slim het is om op je mobiel te kijken tijdens het skateboarden.

(bron: NOS)

'

Reacties

article
18606
Het app-verbod op de fiets komt eraan
Appen op de fiets wordt verboden per 1 juli. Een bekeuring kost dan 95 euro.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/31/het-app-verbod-op-de-fiets-komt-eraan/
2019-01-31T10:26:57+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/31102631/appen-op-de-fiets.jpg
Appen op de fiets
Algemeen, Geen categorie