Weer fietsfeestje voor Utrecht, proloog start bij Castellum

Foto: BeNe Ladies Tour

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour start komende zomer op donderdag 18 juli met een proloog in Utrecht. De start van deze proloog is bij Castellum Hoge Woerd.

De grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen is van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019. Utrecht is ook in 2020 de startplaats en heeft een optie voor 2021.

Wielerminnende stad

Organisator Geert Stevens: “We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een fantastische ervaring zijn om door Leidsche Rijn te kunnen koersen. De start van de proloog is bij Castellum Hoge Woerd, de plek waar de Romeinen ooit de grens bewaakten. De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’, want de aankomststreep wordt getrokken in het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn op de Parijsboulevard.”

Finish in Leidsche Rijn Centrum

Sportwethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht kijkt uit naar het wielerspektakel: “Met de Giro d’Italia in 2010, de Grand Départ in 2015 en mogelijk ook de Vuelta in 2020 hebben we de grootste wielerrondes van de mannen in Utrecht ontvangen. Het is geweldig om nu ook de top van het vrouwenwielrennen een podium te kunnen bieden. Met de komst van de BeNe Ladies Tour gaan we er weer een groot feest van maken!”

Wereldtop

Voor deze zesde editie verwachten we de wereldtop van de vrouwen aan de start. De vijf vorige edities werden gewonnen door Emma Johansson (tweemaal Olympische medaille), tweemaal Jolien D’hoore (tweemaal olympische medaille) en tweemaal Marianne Vos (tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene in verschillende disciplines).

Reacties