Oplevering eerste nul-op-de meter sociale huurwoningen in Rijnvliet

Foto: Bo-Ex

Woningcorporatie Bo-Ex levert deze week de eerste dertig sociale nul-op-de-meter eengezinswoningen in de nieuwbouwwijk Rijnvliet. Bo-Ex is de enige woningcorporatie die nieuwe sociale huurwoningen realiseert in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn.

Tot en met 2020 bouwt de Utrechtse corporatie er in totaal 176 eengezinswoningen en 21 appartementen. Deze week krijgen de eerste dertig huurders de sleutel van hun woning aan de Shipovalaan. Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom Bo-Ex deze nul-op-de-meter (NOM) woningen bouwt: energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch.

Energieprestatievergoeding

De bewoners betalen hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Bo-Ex. Voor dit bedrag garandeert Bo-Ex het opwekken van voldoende elektriciteit voor een gemiddeld verbruik. Hierbij zullen de woonlasten lager zijn dan normaal het geval is bij een nieuwbouwwoning.

Reacties

article
18023
Oplevering eerste nul-op-de meter sociale huurwoningen in Rijnvliet
Woningcorporatie Bo-Ex levert deze week de eerste dertig sociale nul-op-de-meter eengezinswoningen in de nieuwbouwwijk Rijnvliet.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/19/oplevering-eerste-nul-op-de-meter-sociale-huurwoningen-in-rijnvliet/
2018-12-19T13:12:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/19131211/rijnvliet4.jpg
rijnvliet sociale huur
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws, Wonen