Groen voor Leidsche Rijn en Vleuten De Meern ná de wijkgroenplannen

Foto: Utrecht

De wijkgroenplannen Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn afgerond, maar de groene inrichting is nog niet klaar. Hoe kunnen we deze wijken verder vergroenen? Waar liggen de kansen voor groen en natuur?

Groen zorgt op immers verschillende manieren voor een gezonde en fijne wijk voor inwoners. Het Natuur- en milieuplatform houdt op donderdag 13 december 2018 een avond om hier ideeën over uit te wisselen en mogelijkheden op een rij te zetten.

Bever en ransuilen

De Natuurwaardenkaart (foto) heeft nog veel witte vlekken. Toch is de natuur in Leidsche Rijn ook verrassend: in 2017 heeft er een bever gezeten en in 2018 zaten de ransuilen te slapen midden in winkelcentrum Parkwijk. Welke verrassingen heeft de wijk nog meer? In 2014 konden bewoners groenideeën inbrengen die daarna -geheel of deels- zijn uitgevoerd.

Wat moet er nog meer gebeuren

Is het geworden zoals verwacht? Wat had beter gekund? Wat zou op meer plekken moeten gebeuren? Welke wensen zijn blijven liggen? Wat zou met andere groensubsidies alsnog gerealiseerd kunnen worden? Hoe kunnen we het zo organiseren dat het daadwerkelijk gebeurt? Heb je toen voorstellen gedaan of heb je nu wensen en ideeën voor het groen in je buurt, kom dan op 13 december naar de avond die het Natuur- en Milieuplatform organiseert.

Praktisch:

13 december, locatie: Vereenigingsgebouw aan de Zandweg 148 in De Meern. Inloop 19:30, start 20:00 uur. Einde 22:00. Aanmelden wordt op prijs gesteld: [email protected]  

Reacties