Willen we het Nijntje Museum in Leidsche Rijn?

Foto: Streetview

Opeens is er een discussie losgebarsten over het Nijntje Museum: moet dat niet verhuizen naar Leidsche Rijn?

Het Nijntje Museum zit nu in de Utrechtse binnenstad en schijnt wat krap in z’n jas te zitten, op zijn mooie plek tegenover het Centraal Museum. Daarom opperde Gertjan te Hoonte, die namens de VVD in de gemeenteraad zit, dat het Nijntje Museum best naar Leidsche Rijn kan verhuizen. Plek zat hier. “Je moet niet proberen om vanaf het station met twee kinderwagens naar het Nijntjemuseum te lopen”, zegt raadslid Gertjan te Hoonte. “Dat is niet te doen”. Parkeren lukt daar ook niet. Deze suggestie maakte heel wat los!

Bussen toeristen

Kort gezegd komt het erop neer dat Leidsche Rijn dat zeer ziet zitten en ‘oud Utrecht’ net wat minder. Want stel je al die bussen met Japanse toeristen voor – Nijntje is hot in Japan – die Leidsche Rijn bezoeken voor Nijntje, en ook nog even Leidsche Rijn Centrum aandoen. Dat is goed voor de ondernemers daar; die zijn wel toe aan extra busladingen.

Culturele trekker

Daar komt bij dat Leidsche Rijn nog een ‘culturele trekker van formaat’ nodig heeft, waar miljoenen subsidie voor zijn gereserveerd. Die culturele voorziening zou komen op of bij het Berlijnplein (bij de bioscoop), maar die komt niet van de grond. Kunstproject RAUM, dat daar resideert, trekt niet echt veel publiek. Als daar het Nijntje Museum zou komen, wordt het er ongetwijfeld wél druk. Overigens is de directie van het Nijntje Museum van te voren niet om hun mening gevraagd, die werden ‘wat overvallen’ door de proefballon.

Reacties

article
17279
Willen we het Nijntje Museum in Leidsche Rijn?
Opeens is er een discussie losgebarsten over het Nijntje Museum: moet dat niet verhuizen naar
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/08/willen-we-nijntje-museum-leidsche-rijn/
2018-11-08T19:57:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/08195525/IMG_8396.jpg
Nijn naar Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Goed nieuws