Tijdloze lingerie van een leuke Leidsche Rijnse ondernemer

Foto: MB

Een enthousiaste Leidsche Rijnse ondernemer, dat is Carla Schoenmakers. Ze heeft een mobiele winkel met onder- en nachtmode voor oudere dames: Tijdloos, de mobiele lingeriewinkel. Binnenkort staat ze in De Schalm in De Meern.

We schuiven aan in een verzorgingshuis waar Carla een ochtendje verkoopt met Tijdloos Lingerie. Haar moeder is mee en helpt. Op rekken en op een tafel is van alles uitgestald, ondergoed, nachthemden, ochtendjassen, et cetera. “Zal ik u even helpen passen”, vraagt Carla aan een oude dame die met haar rollator is binnen geschuifeld. De vrouw heeft een bh uitgezocht en die moet even gepast. Carla draait haar hand er niet voor om. Later helpt ze even vrolijk een vrouw die een nieuwe nachtpon wil. Samen kijken ze de verschillende catalogi door op zoek naar iets leuks. “Voor ouderen die niet meer zo mobiel zijn, is het heel fijn om op deze manier nog zelf te kunnen winkelen en te kunnen kiezen. Anders gebeurt dit vaak door hun kinderen.”

Collectie samenstellen

“Ik werkte 15 jaar bij de V&D op de lingerieafdeling. Daar kwamen veel ouderen; want waar konden zij anders hun ondergoed kopen?” Toen de V&D echt de deuren sloot – “Wij bleven tot het einde geloven in een doorstart” – wist Carla véél van lingerie en nachtmode voor oudere dames. Ze zag mogelijkheden. “Zeker toen Livéra ook wegging uit Utrecht. Ik informeerde bij een paar verzorgingshuizen voor ouderen of ze belangstelling zouden hebben als ik langs zou komen met lingerie en nachtmode voor hun bewoners. Allemaal zeiden ze ‘ja dat is goed, kom maar’. Dus toen moest ik snel een collectie samenstellen.”

Goedlopende merken

Carla wist precies welke merken er waren en welke er bij de V&D goed liepen. “Die kocht ik in. En toen ging ik inderdaad langs een aantal verzorgingshuizen met mijn collectie. Inmiddels ben ik een paar jaar bezig en heb ervaren dat twee à drie keer per jaar hetzelfde huis bezoeken, voldoende is. Veel meer hebben ze niet nodig.” Carla vertelt dat als ze iets niet bij zich heeft, ze het kan bestellen. “En dan breng ik het persoonlijk even langs.”

Ook thuis

Carla bezoekt met haar mobiele winkel niet alleen verzorgingshuizen, maar kan ook op afspraak mensen thuis bezoeken met haar collectie. Een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn. Binnenkort, op 20 november staat ze van 10.00 tot 15.00 uur in De Schalm in De Meern.

Meer weten over Tijdloos Lingerie van Carla, of een afspraak maken? Kijk dan op www.tijdloos-lingerie.nl

Reacties

article
17274
Tijdloze lingerie van een leuke Leidsche Rijnse ondernemer
Een enthousiaste Leidsche Rijnse ondernemer, dat is Carla Schoenmakers. Ze heeft een mobiele winkel met
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/08/tijdloze-lingerie-leuke-leidsche-rijnse-ondernemer-2/
2018-11-08T19:27:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/08182649/carla-schoenmakers.jpg
mobiele lingeriewinkel
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers