Ruilen is het nieuwe kopen

Foto: KrijgdeKleertjes

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het 5 december. Voor veel ouders levert dat stress op, want december is al met al een dure maand. KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn organiseert daarom een recycle ruilavond.

KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn is initiatiefnemer van een speelgoedruilmarkt. De organisatoren vinden het belangrijk om kinderspullen een tweede leven te geven. De maandelijkse kinderkledingruilavond – elke laatste vrijdag van de maand – wordt altijd druk bezocht, maar met de decembermaand in aantocht organiseren ze een speciale Recycle Sint-avond. Ouders kunnen hier kosteloos kinderboeken en -speelgoed met elkaar ruilen. “Zo is Recycle Sint niet alleen een duurzaam initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en goed voor de portemonnee. En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen”, aldus Virginia Sandjojo, coördinator van KrijdeKleertjes Leidsche Rijn.

Te veel speelgoed

Elif Algu, oprichter van van Recycle Sint, is het hier mee eens. “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft te veel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen.”

Praktisch:

De speelgoedruilmarkt in Leidsche Rijn vindt plaats op 14 november in buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76. Ouders/verzorgers kunnen van 9:30-11:00 en van 19:30-20:00 speelgoed komen inleveren. Om 20:15 kan het ruilen beginnen.

Bekijk https://www.facebook.com/KrijgdeKleertjesLeidscheRijn voor meer informatie en updates.

Reacties