Het Vuur van Sint Maarten: nieuwe traditie voor Leidsche Rijn

Foto: Vuur van Sint Maarten

Sint Maarten is nog altijd favoriet boven Halloween, zeker in Utrecht. In Leidsche Rijn ontstaat een nieuwe traditie: het Vuur van Sint Maarten.

Het Vuur van Sint Maarten is een spektakel vol lichtkunst, muziek, zang en eten rond een groot vuur. Het evenement vindt plaats op vrijdag 9 november op het Berlijnplein, aan de vooravond van de Sint Maarten Parade in de binnenstad. Tientallen organisaties uit Utrecht en Leidsche Rijn doen mee en leveren een bijdrage aan deze bonte stoet. Alle nieuw gemaakte lichtsculpturen uit de hele stad komen samen en zijn voor het eerst te zien op het Berlijnplein. Ieder jaar staat een van de Global Goals centraal. Dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor Iedereen, met als thema ‘bruggenbouwers’.

Miniparade

Voor het eerst zal dit jaar ook een ‘Miniparade’ plaatsvinden in Leidsche Rijn Centrum. De optocht trekt rond 17.30 uur vanaf de Centrumboulevard via het Brusselplein naar het Berlijnplein. Om 18.00 uur wordt het grote vuur ontstoken en volgt de intocht van het verlichte paard, de bedelclowns, het lichtleger en de fanfare van het vuur. Er zijn optredens van de Sunshine Soldiers, de rappende politieagent Dwight van de Vijver met band en de Stokers met hun aanstekelijke polka hoempapunk.

Vrijdag 9 november Het Vuur van Sint Maarten, 17.30 uur Berlijnplein Leidsche Rijn Centrum

Zaterdag 10 november Sint Maarten Parade, 17.30 uur Domplein Utrecht

Alle info over de Parade en het Vuur van Sint Maarten is te vinden op www.sintmaartenparade.nl

Het Vuur van Sint Maarten is een project van Sharing Arts Society en RAUM.

 

Reacties